...előtte pedig, esetleg nem lenne egy szivacsod kölcsönbe?

"A film igaz történetet dolgoz fel!16 évvel a látása elvesztése után Eric elhatározza, hogy megmássza a Mount Everest-et a barátai társaságában. Hatan indulnak el, s reményeik szerint hatan is jutnak fel a csúcsra. Ám hiába gyakoroltak be előre minden mozdulatot, és lehetséges lépést, a csúcs a legjobb hegymászókon is kifogott már..."

Látóként születik Eric, majd tinédzserré válva fokozatosan megvakul.
Ekkor kell elhinnie az addig is tudott, de tagadott tényt, hogy a rendellenesség, mellyel születése óta él, nem megállítható. Tiniként kezdi megtanulni a világot vakként élni.


  /Kép innen/

Szüleivel kezdik felmérni a lehetőséget, elkezd birkózni, tanul, felnőtté válik. Édesanyja meghal egy autóbalesetben.
Tanár lesz. Kisiskolásokat tanít, s ott, az iskolában ismerkedik össze egy fiatalemberrel, egy kollégával, akivel együtt járnak falmászásra. Itt, az iskolában tetszik meg egy tanárnő hangja... és a falmászós barát tanácsára bekopog hozzá, hogy kérjen egy táblatörlő szivacsot tőle... a tanárnő éppen a gyerekeknek mesél ekkor:

,,Ha valaki szeret egy virágot, amely csak egyetlen példányban létezik a csillagmilliókon: ez épp elég neki, hogy boldog legyen, ha a csillagokra pillant. ..Ott van valahol az én virágom"-gondolja magában. De ha a bárány megeszi a virágot: ez az ő számára olyan, mintha valamennyi csillag kialudnék."

/Megjegyzem, vajh .... szóval, Kisherceg... mint fenn.../



/A tanár/


Falmászik. És ebben annyira jó, hogy ezzel rövid időn belül kinövi az épített környezetet és sziklára vált. Hegyre. Kisebb, majd mind nagyobb hegyre.

  /Innen/

Néhány hónapos a babájuk, mikor meghívást kap egy expedícióba, mely expedíció célja a hegymászók kánanánja. A Mount Everest.

Megérinteni a vigág tetejét.



/Innen/

És fölment! 2001óta Ericx megmászta a 7 legnagyobb csúcsot és Ő az egyetlen vak, aki megérintette a világ tetejét.

Szerző: talemaunique  2012.02.11. 15:59 Szólj hozzá!

Címkék: vak talema hegymászó eric weihenmayer

A bejegyzés trackback címe:

https://relax.blog.hu/api/trackback/id/tr354156894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása