Lefordítva sokak nyelvére: ha téged visznek a vágóhídra, az nekem jó.

20 perc a bejátszás, de minden percét érdemes végighallgatni.



 

 

 

Első blikkre ezt írtam ehhez, mert nagyon visszafogott vagyok:
"Bocsánat.... elnézést... de a két roki győzködi az egyszem egészet, hogy de bizony vannak csalók és bizony beleesik a rendszerbe egy-kettő jogos áldozat is... márbocs.... hagy ne mondjam ki amit gondolok, mert az nemhogy nyomdafestéket nem túr, de még a klaviatúrám is elpirulna!!!!!!!!!
Szégyen.

 

Hát, fasza... mit várok én hülye a meosztól, mikor a sorstársak így vélekednek???"



Ma pedig találtam egy üzenetet a SINOSZ elnökétől, a siketek és nagyothallókhoz. Ideteszem, ha nem is kontrasztképpen, de azért, hogy ne sikkadjon el a kérdés: HOL VANNAK A MI ÉRDEKVÉDŐINK, miért nem tájákoztatnak minket? Miért osztanak meg minket még sokkal jobban, mint az az emberi sokszínűségből adódik?


 

S itt a szöveg is, ha valakinek nincs türelme megélni azt, ami az élet minden pillanatában körülveszi a siketeket.

"2011. november 19-én a Kormány benyújtotta a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot.
Az előterjesztés megváltoztatja a rokkantsági ellátások jelenlegi folyósításának a rendszerét.

A SINOSZ elnökeként szeretném összefoglalni Számotokra az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.
Szeretném hangsúlyosan jelezni: a törvényjavaslatot még nem fogadták el, tehát még sokat változhat!
A SINOSZ képviseletében ezen a héten hétfőn részt vettem a szociális, ifjúsági, családügyi és lakhatási bizottság ülésén, ahol a törvénytervezetet általános vitára alkalmasnak találták az országgyűlési képviselők. Amely most folyamatban van.

A legfontosabb változás az, hogy az eddig sokféle ellátás helyett a jövőben három fő csoportba sorolódnak, változatlan összegben, de már más néven lesznek folyósítva. A későbbiekben a sokféle ellátás helyett öregségi nyugdíjat, rokkantsági ellátást, vagy rehabilitációs ellátást fog kapni az érintett személy.

A nyugdíjkorhatárt elérő rokkantnyugdíjasok rokkantsági nyugdíját felváltja az öregségi nyugdíj elnevezés. Nem fog változik az ellátás összege azoknak sem, akik a jogszabályilag előírt nyugdíjkorhatárt 5 éven belül elérik. Ők rokkantsági ellátást kapnak majd.

A rehabilitációs járadék megmarad, kifutó jelleggel, tehát 2012 január 1-től már nem állapítanak meg újat, így 2014-re ez a fajta ellátás kivezetődik a rendszerből, megszűnik.

Álláspontom szerint ezek a változások azt mutatják, hogy átláthatóbb lesz a rendszer, tehát 3 féle ellátást kapnak a személyek.

Fontos tudni, hogy a fogyatékossági támogatás mértéke és módja nem változik.

A legnagyobb és a legfontosab kérdés: kiket érint a rokkantsági nyugdíjjal kapcsolatos változás és mit kell tegyenek ennek kapcsán?
A változás azokat érinti, akik a III. rokkantsági csoportba tartoznak és több mint 5 évük van a nyugdíjkorhatárig ez kb. 110 ezer embert érint, valamint a rendszeres szociális járadékban részesülőket ez kb. 84 ezer főt érint. Ők értesítést fognak kapni, hogy egy megadott határidőig keressék fel a lakóhelyileg illetékes Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Intézetet felülvizsgálat lefolytatása céljából.
Ha nem teszik meg, akkor elesnek az ellátásra való jogosultságtól.

Ha együttműködnek, akkor a felülvizsgálat eredménye alapján két lehetőség lesz: a nem rehabilitálhatóak rokkantsági ellátást kapnak, a rehabilitálhatóak pedig 3 évig úgynevezett rehabilitációs ellátást kapnak.

A rokkantsági ellátás mellett lehet dolgozni, de ha a bruttó munkabér a minimálbér 18-szorosát meghaladja az év folyamán, az év hátralévő részében akkor utána már nem kapható ellátás!

A részletesebb szabályokat közzétesszük a SINOSZ minden felületén, a honlapján, a Hallássérültek Lapjában és helyi, megyei szervezeteinken keresztül is folyamatosan tájékoztatunk Titeket.

A SINOSZ célja egyértelmű: rendesen megfizetett, megfelelően akadálymentesített munkahelyek a siketek és nagyothallók számára, amennyiben ez bármilyen okból nem lehetséges, olyan ellátást kapjon a személy, amely segít a hátrányok leküzdésében és egyben lehetőséget teremtsen a munka világába való visszailleszkedésben.

Kedves Barátaim, SINOSZ tagok, siketek és nagyothallók! Köszönöm a figyelmüket és hogy ezt a részbeszámolót meghallgatták. Arra kérem Önöket, hogy folyamatosan fogyelják a SINOSZ felületeit! Köszönöm!"


.........................................................
 

 

És ez nem a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" hozzáállás. Sokkal inkább ez: míg a szomszédot magát ölik le, nem érdekelnek a részletek, a lényeg, hogy engem békén hagynak, sőt, még nyalok is ha kell (ha nem).
Gratulálok!

Szerző: talemaunique  2011.12.13. 12:01 Szólj hozzá!

Címkék: talema sorstárs sinosz gratulálok rokiság meosz

A bejegyzés trackback címe:

https://relax.blog.hu/api/trackback/id/tr354156898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása